Sparande och sparräntor

Man stoppar mynt i spargris

För den som vill ha koll på sitt sparande är det viktigt att ha översikt, inte bara över sina egna tillgångar och vad man kan tänkas kunna lägga undan utan även vad gäller vart man ska placera sitt sparande. Detta har i högsta grad inverkan på hur dina pengar tas omhand och vilka möjligheter de får att växa.

Den ständigt ökande konkurrensen på marknaden är till stor del till kundens, den enskilde sparandens fördel men det kan vid första anblick te sig en smula svåröverskådligt när man försöker skaffa sig en bild av det sparande som passar just de egna förutsättningarna. Om man känner att det kan vara svårt och lite jobbigt så finns det idag Fondrobotar som smidigt kan hjälpa en att boosta sitt sparande.
Aktieskolan har testat och recenserat Lysas fondrobot

Vart får jag den bästa sparräntan?

Hos oss kan du enkelt och effektivt jämföra olika former av sparande och olika sparräntor. Då får också en bild av vilka erbjudanden som passar dina förutsättningar och de tankar du har med ditt sparande.

Rätt sparränta?

Med de ständigt ökande möjligheterna på marknaden så ökar givetvis möjligheterna för såväl lånande som sparande. Från att tidigare ha varit mer eller mindre utelämnad till en eller ett fåtal banker så har nu du som kund chansen att se över vad som verkligen passar dig och de förutsättningar som du har för sparande, såväl i nuläget som i ett mer långsiktigt perspektiv.

Det centrala när det gäller sparande är givetvis räntan. Ju bättre sparränta du får, desto mer pengar kan du tjäna. Det är dessutom ett förhållandevis enkelt sätt att bättra på sina tillgångar; du placerar pengarna och de växer. Därför kan det vara både smart och lönsamt att jämföra olika sparkonton och se vilket som blir bäst. Rätt sparränta ger bäst sparande och om du sparar på lång sikt så kan du se till att du får ränta på räntan, vilket ger en skenande effekt i sparandet.

Jämför sparkonton och alternativa sparanden

Oavsett om man väljer fast sparränta eller rörlig så finns det gott om möjligheter som passar de flesta sparare. Läs mer om att spara pengar på www.sparapengar.com där du hittar information och vägledning kring alla former av sparande.

Vid val av sparplats är det även viktigt att överväga finansiella institutioners transparens och pålitlighet. Ett sätt att göra detta är genom att kontrollera deras LEI-nummer (Legal Entity Identifier), ett globalt identifikationsnummer för juridiska enheter inom finanssektorn. Ett giltigt LEI-nummer garanterar att institutionen är korrekt registrerad och transparent, vilket ger en extra säkerhetsnivå för ditt sparande.

Viktigt att tänka på

I nuläget är räntorna generellt sett mycket låga och man tror att räntan kommer att förbli låg till 2018. Detta innebär att de större aktörerna på marknaden håller sig på hyfsat likvärdiga nivåer. Detta innebär dock inte att man som sparare ska bara välja något, vilket som. Att jämföra mer noggrant och se efter fler aktörer kan innebära att man faktiskt lyckas få bättre sparränta än vad man skulle kunna tro vid första anblick.

Stora banker är sällan bäst

Kom ihåg att mindre aktörer har större anledning att ge bättre villkor än större. Dessa investerar ofta den vinst de gör i den egna verksamheten, vilket gör att de är mer beroende av nöjda kunder som kan ge denna vinst.

Var inte rädd för att ställa frågor! Seriösa aktörer är noga med att ha bra kundkontakt.